“Daj tistim ki jih imaš rad krila za letenje, korenine, da se vrnejo in razloge, da ostanejo.”
Dalajlama

Med iskanjem odgovorov in Vira vsega obstoja sem odkrila stare Daoistične modrosti, še en ključ, ki mi je odklenil vrata do odgovorov, za kar sem globoko hvaležna. Ta ključ mi je odprl od nekdaj priprta vrata v svet prečudovite prakse zdravilnega Qigonga.

Spletna stran je narejena z namenom  deliti znanje in izkušnje z vsemi, ki jih navdušuje področje zdravja ter trajnostna sprememba svojega življenja v bolj pozitivno in harmonično celoto.

Vadba in učenje zdravilnega  Qigonga je ena izmed poti, ki omogoča, da občutimo svojo življenjsko energijo in se začnemo zavedati enosti vesolja. Ko to dojamemo, postanemo povezani z vso naravo, ki je vir fizičnega in čustvenega zdravja.

Za menoj je več kot 20 let ezoteričnih raziskovanj in učenj z ugotovitvijo, da je zdravilni Qigong edina vadba v kateri so združeni trije zakladi vesolja. Vesolje, človek in mati Zemlja. S Tai Chi-jem sem se srečala pred 15 leti bolj ljubiteljsko, zdel se mi je kar zahteven, a sem z leti dozorela in se naučila, da je življenje preprosto, da se nikoli ne smeš bati stopiti v neznano. Storiti to brez strahu, pričakujoč najboljše, ko stopiš. S svojo preprostostjo in ugotovitvijo, da res deluje me je popolnoma prevzel zdravilni Qigong in postala sem inštruktorica zdravilnega Qigonga, kot sledilka velikega mojstra ezoteričnih znanj dr. Jwing Minga. Qigong, ki ga poučujem je prepleten z modrostmi taoizma, kar mu daje možnost za poglobljeno razumevanje harmoničnega življenja.

Tao Qigong je v bistvu zdravilni Qigong združen s taoistično notranjo meditacijo in predstavlja harmonijo treh ravni: meditacijo uma, telesa in duha prepleteni z elegantnimi in usklajenimi gibi telesa. Tao Qigong je usmerjen predvsem k temu, da vzpostavi ravnovesje qija-življenske energije. Poveže te z kozmično energijo vesolja in ljubečo energijo Zemlje. Ljudje so zmotnega mišljenja, da če ni komplicirano, mistično in težavno, ne more biti v redu. Pa temu ni tako! Tao – zdravilni Qigong je preprost za učenje, le odpreti je potrebno svoje srce, šele takrat energije svetlobe stečejo kot čista reka skozi naše celotno bitje.

Qigong te nauči ubranosti, podari ti stik s seboj in posledično te privede do notranje harmonije. Postaneš vse bolj miren, hvaležen, skromen, prijazen in manj dovzeten za zunanji kaos.

Na delavnicah in vadbah vam predam zakladnico dragocenosti za vsak dan, ki sem jih sestavila kot mešanico taoistične meditacije treh zakladov in vadbe zdravilnega Qigonga »4 letni časi«, ter duge zvrsti zdravilnega qigonga. Združila sem enostavno alkimijo osnovnih taoističnih znanj z zdravilno vadbo Qigonga,­ zato se vedno veselim, ko lahko te majhne, enostavne skrivnosti delim z ljudmi. Večina vaj temelji na izboljšanju pretočnosti meridianov, gibljivosti telesa, sklepov in mišic kar posledično vpliva na dolgoživost, seveda ob zavzeti vadbi.

Qigong povezuje vse nivoje našega bivanja.

Od nekdaj mi je pri Qigongu všeč, saj se ukvarja z vsemi nivoji našega bivanja. Kultivira energijo fizičnega  in enegijskega telesa, dihanja, naših misli in duha (Shen-a), ki so medsebojno prepleteni. Njegova modrost se skriva v tisočletjih razumevanja celovitosti in medsebojne povezanosti našega vesolja. Še vedno je živ, dinamičen in zanimiv, a hkrati tako prefinjen in umirjen. Je fleksibilen saj izhaja iz védenja, da je spreminjanje naravni tok stvari.

Vadba zdravilnega Qigonga meni zelo pomaga, da lažje ohranjam svoj notranji mir, da prižgem svojo kompas, da začutim sebe, si zaupam in sem srečna. Pomaga mi, da se ne prestrašim vsakdanjika, ampak se poslušam, sem pogumna, zaupam ter iz notranjosti delujem, čutim, se učim in preprosto »sem«.

Vabim vas, da stopite v svet – TEMPELJ ZDRAVILNEGA QIGONG-A, kjer domuje modrost in duša najde strast v harmoniji s telesom.

Svet, za katerega ste vedeli, da obstaja, vendar ga doslej niste nikoli zares začutili ali našli.

To je svet ubrane, gibajoče meditacije, ki se imenuje zdravilni Qigong.

Ob tej priložnosti bi želela izreči iskreno zahvalo in globoko spoštovanje vsem, ki so kjerkoli po vsem svetu za seboj puščali najrazličnejše ključe modrosti ali pa jih bodo v prihodnosti.

Taoistični mojstri govorijo o naravnem zakonu, ki pravi, da; »Vse, kar se ne giblje, umre«. V 76. poglavju Tao Teh Ching Lao Tsu (500 pr.n.št.) pravi:

»Ko so ljudje živi,
so njihova telesa nežna in mehka.
Ko so ljudje mrtvi,
so togi in trdi.
Ko so drevesa, trave in živali žive,
so nežne in gibke.
Ko so mrtve, so suhe in krhke.«

Iz besed Lao Tsuja vemo, da biti trd in tog pomeni biti učenec smrti. Ohraniti mehkobo in nežnost, pa pomeni biti učenec življenja. Kaj boste izbrali vi? Lao Tsu je vadil tao yin. Nekateri pravijo, da je živel 260 let.

Namaste