Qigong za ženske je še posebej naravnan na žensko notranjost, kako se ženska doživlja, kaj misli, čuti o sebi, okolju in kako je vpeta v stres današnjega časa.

Vse bolezni pridejo zaradi stagnacije Qi-ja, ker življenjska energija ne more prosto teči in dovajati kri v posamezne dele telesa.

Ker imamo ženske drugačna telesa, smo zelo ciklična bitja in imamo drugačne potrebe, se tudi naše hormonsko stanje nenehno spreminja, se je Qigong prilagodil tudi ženski duši in telesu ter razvil posebne vaje.

Tradicionalna kitajska medicina uči, da ima ženska, ki skrbi za svoje zdravje skozi različne letne čase svojega življenja, možnost doseči živahno zdravje in zoreti z milostjo, modrostjo in vitalnostjo.

Qigong za ženske je nežna veščina, ki temelji predvsem na obnovi in izgradnji krvi, tekočin in hormonov v telesu, torej obnavlja in gradi ledvični, jetrni in vranični yin.

Ker ženska začne izgubljati kri z menstruacijo, se proces ženskega staranja začne ob prvi menstruaciji, zato nam kri predstavlja življenje.”

Žensko telo je drugačno od moškega zato potrebujemo tudi drugačne oblike vaj. Ženskam z bolečimi menstruacijami, ženskam po operacijah na rodilih ali na dojkah, ženskam, ki so bile zlorabljene, ženskam v in po menopavzi, ženskam, ki se spopadajo z osteoporozo, je še bolj priporočljiv, saj usmerja energijo v dele telesa, kjer jo ženska takrat najbolj potrebuje; v celoten prednji (yin) del trupa, ki ga s samomasažo obudimo in vanj pripeljemo več krvi in čija do maternice, jajčnikov in prsi. Predvsem je potrebno uravnovesiti 3 yin meridiane (jetrni, ledvični in vranični).

Lepota zdravilnega Qigonga za ženske je v njegovi enostavnosti, saj jo vrača k njenim osnovnim jin življenjskim prvinam. Že skozi samo dihanje boste našle svoj notranji mir, ki ga drugi iščejo od zunaj.

Qigong za ženske je veščina, ki – med drugim – pomaga ženskam ohranjati in obuditi samo-zdravilno energijo ter mladost, ohranja prožnost tetiv, kit in gibčnost sklepov ter celotnega telesa. Raziskovanje Qi-ja in Qigonga je kot odpiranje čudovite darilne škatle, v kateri je še ena škatlica z darilom, in še ena, in še ena,…skrivnost znotraj skrivnosti, kot da bi odprli vrata, ki so bila še pred trenutkom nevidna.

Kitajski mojstri  pravijo, ko enkrat odprete ta vrata in vstopite v objem Qigonga – z vso iskrenostjo –  se plaz praktičnih ugodnosti vsuje na vas.

Qigong je kot nalašč vadba za ženske, ker imajo že po naravi yin princip delovanja, to je naravnega toka energije, ki integrira dihanje z gibi ter večjo sposobnost osredotočanja na samo vadbo. Ženske smo že po naravi sposobne več-hkratnega razmišljanja in delovanja.

Vadba je osredotočena na endokrilne žleze in krepitev ženskih spolnih organov. Maternica je prava elektrarna energije. S centriranjem Qi-ja v spodnji dantien, polnimo tudi energijo maternice, žensko kreacijo-žensko moč. Prebujamo spečo žensko yin energijo notranje moči, ki izvira  iz nje.  Moč in lepota pomenita, da ženska živi svojo pravo naravo. Ne gre za “moč nad nekom”, in ne za moč, da dosežemo nekaj, ampak za 100% izražanje sebe in za bivanje v lastni resnici tega, kar smo. Ker je lepota zunanji odraz tega , kar nekdo je, je vsaka ženska lepa, kadar izraža svoje pravo bistvo.

Lepota in moč, sta življenje v delovanju. Gre za življenje, ki se samo manifestira!

Vadba zdravilnega Qigonga meni zelo pomaga, da lažje ohranjam svoj notranji mir, da prižgem svojo kompas, da začutim sebe, si zaupam in sem srečna. Pomaga mi, da se ne prestrašim vsakdanjika, ampak se poslušam, sem pogumna, zaupam ter iz notranjosti delujem, čutim, se učim in preprosto »sem«.

Meni najljubša ženska Qigong vaja je “plavajoči zmaj”.

Ženski qi gong je nežna veščina, ki temelji predvsem na obnovi in izgradnji krvi, tekočin in hormonov v telesu, torej obnavlja in gradi ledvični, jetrni in vranični yin. Ker ženska prične izgubljati kri z menstruacijo se proces ženskega staranja začne ob prvi menstruaciji, zato nam kri predstavlja življenje.

Tradicionalna kitajska medicina uči, da ženska, ki skrbi za svoje zdravje skozi različne letne čase svojega življenja, ima možnost doseči živahno zdravje in zoreti z milostjo, modrostjo in vitalnostjo.

Ko vstopi v menopavzo, vstopi v »drugo pomlad«, čas življenja, ko ima ženska možnost, da v celoti zacveti, in ne gleda na življenje kot na pol končano in se oprijema spominov iz mladosti.

Najprej se bomo naučile 5000 let star ritual kitajske medicine za čiščenje notranjih organov z zvokom (6 zdravilnih zvokov), ter z njimi povezanih čustev in vrlin. Vzporedno bomo vseh svojih 5 glavnih notranjih organov napolnile z meditacijo notranjega smehljaja in pozornostjo. Tam, kjer je naša pozornost, tja gre energija »Qi« in kisik, tam se zgodi revitalizacija. Je osupljivo sproščujoča tehnika, pri kateri se z energijo sreče in ljubezni sporazumevamo z notranjimi telesnimi organi. Pristen nasmeh oddaja ljubečo energijo, ki lahko pomiri in uravnoteži neubrano energijo.

Seznanile se boste s pomladitveno či samomasažo po akupunkturnih točkah, ki deluje tako, da odpravlja zapore na meridianih oz. energijskih kanalih različnih čutil in vitalnih organov. To je prava, dragocena vadba Qigonga in pomlajevalna moč Qi samomasaže. Zdaj si pa predstavljaj, ko bomo ta celoten proces naredile skupaj, kako močno, podporno in zdravilno bo to! Naredile bomo Kuan Yin čiščenje, ki privede do stika s samo seboj. Prebujale bomo moči samozdravljenja: V SVOJEM TELESU SE SPET POČUTIM DOMA, ter sproščale blokade v energetskem ravnovesju telesa, povečale vitalnost in življenjsko moč.

Dan vadbe je tvoj dan, ko boš napolnila in povečala svojo zakladnico zdravja, sijaja, užitka, obilja, podpore, zaupanja vase, ljubezni do sebe in vrednosti.­­­­

Namaste