_________________________________________________________________________________
september, 2019

Ta  mesec nekaj o ženski duši!

Draga prinašalka Luči, ljubeče te vabiva na ženski krog luninega srečanja Bele Tare, ki velja za  prebujanje in harmonizacijo prvinskih ženskih moči, ki jih v sebi nosijo vse ženske tega sveta.
Vitalna ženska sila ali ženska moč je edinstvena božanska prasila, čista zavest, ki je v vsakem živem bitju vse od začetka vseh začetkov.
 Ista sila oblikuje tako moško kot žensko bitje.

·         Zato jo tudi rade imenujemo Ženska moč, saj se v največji meri koncentrira v maternici in ženskih organih.

·         Ranjena ženska sila uničuje in trga

·         Potlačena ali ranjena ženska moč se lahko fizično začuti kot pritisk / tesnoba / zakrknjenost / hlad … na rodilih, prsih in/ali v srcu.
Čustveno se ranjena ženska moč lahko zazna kot odsotnost želje po intimnih odnosih, slab občutek glede sebe ali svojega telesa, nagnjenost k popolnosti, želja po pretirani kontroli nad življenjem, odnosi in situacijami. Glede na situacije se menjata občutka žrtve in brezmočnosti ter napadalca in agresije. V določenih situacijah se lahko ženska izraža kot majhna ranljiva punčka, drugič zopet kot pobesnela bojevnica ali tiha ledena kraljica.

·         Pot to sebe …

·         … vodi skozi temačno globel čustev in ran, katero je ženska v upanju, da ne bo več doživela takšne bolečine, zavrnitve ali trpljenja, globoko v sebi pokopala. A v srčiki te globeli je izvor ženske moči in upanja. Tam se nahaja zdravilo za dušo. Začne se z zavedanjem globoko v srcu, da je po prvi življenjski travmi … drugi … mogoče tretji … vedno preživela, obdržala globoko v sebi upanje in še vedno stoji živa. S tem seže v središče te lastne temačne globeli, se dotakne Modre ženske in začne se proces samozdravljenja ženske duše.

Namaste

Kristina

 

_________________________________________________________
 avgust, 2019
Nekako sem začutila, da je dobro če kaj napišem o rahločutnosti, predvsem o rahločutnosti do sebe, ki izhaja iz srca.
Nekje sem prebrala ….vendar tvoje srce ne pripada tebi ali komerkoli drugemu, temveč vesolju.
Pusti naj zasije kakor sonce, takrat se bo odprlo rahločutnosti. Ne naveži svojega srca na to ali ono, temveč dovoli, da bo tvoje srce odziv ljubezni vesolja, ki izžareva čisto svetlobo.
Moje in tvoje srce nista ločen organ, temveč je celotno vesolje zvezd in prostora, ki nama utripa v prsih. Ko boš začutila ravno to, boš razumela, kako intimno si povezana z vsem in kako silovito ljubiš vse to!
Užitek, bolečina, veselje, gospa na okencu recepcije, moja najboljša prijateljice, veter, drevo, neznanec na cesti – vse je sveto in čista ljubezen v gibanju videna skozi oči mojega in tvojega srca……
 Vse to so okusi srca!

Prikaži izvorno sliko

VSE TO JE POMAKNJENO V STUDENEC SRČNE MOČI. Resnično življenje iz srca terja bojevniško orodje: potrpljenje, vztrajnost in humor.
Torej pripravi svojo sočutno Boginjo svetega čiščenja, da bo delovala z ramo ob rami s tvojo bojevniško osredotočenostjo in očistila kakršno koli stagnacijo in zmotna prepričanja o tem, da nisi popolna.
Ker si SVETIŠČE, bodi pozorna kaj vnašaš vanj.
Na srečanju našega svetega ženskega kroga Bele Tare, bomo govorile o 5-ih navadah, ki rušijo naša SVETIŠČA ženskosti, radosti in svetlobe in uvidele, kakšen je oklep, ki ga imamo okrog srca!!!
Kdo je ta oklep in kako ga prepoznati?
Naučile se bomo vajo odpiranja srca.
Kristina
Namaste

—————————————————————————————————————————————

maj, 2019

Harmonični PRILIVI LJUBEZNI na Zemljo

v letih od 2019 do 2025

 

Preden se lahko Ljubezen vrne na Zemljo, je potrebno, da je na njej dovolj Svetlobe…

Prvi Harmonični PRILIV LJUBEZNI na Zemljo

od 25. maja 2019 do 25. maja 2020

Sporočilo Matere Akaše (25. maj 2019)

»Povečana širitev Svetlobe mora biti uravnotežena s povečano širitvijo Ljubezni.

Zdaj je čas za povečanje oz. okrepitev in pospešeno širitev te najsvetejše, najmočnejše in najpomembnejše Energije, ki je Življenje Univerzuma. Zdaj so na vrsti trije Harmonični PRILIVI LJUBEZNI (Harmonic Convergences of Love) na Zemljo, ki bodo izvršeni v letih od 2019 do 2025. Vsak od njih bo trajal eno leto.

Prvi Harmonični Priliv Ljubezni na Zemljo poteka od 25. maja 2019 do 25. maja 2020…

Namaste

———————————————————————————————————————————————————————————————————
DRAGA SVETLOBNICA, PRISRČNO TE VABIVA NA:

ŽENSKI KROG LUNINEGA  SREČANJA  DRUŠTVA BELE TARE, ki se odvija 1x mesečno ob polni ali prazni luni ob 19.uri na Kolodvorski 24 v Sl. Bistrici.

 

        

 

Tvojo svetlobno prisotnost sprejmem na telefon 031-316-013. Datumi so objavljeni na FB, Kristina Dobrič Martinšek.

 

8x neskončnih objemov
Kristina

Društvo Bela Tara je društvo za razvoj osebne rasti in širjenje ter proučevanja starih in novodobnih znanj in modrosti.

Ustanovili sva ga s prijateljico Miro.

Bela boginja – TARA, v Tibetu je Bela Boginja posebej ljubljena in čaščena kot Tara, rešiteljica. Tibetanski menihi verjamejo, da Bela Tara prihaja ob koncu kali yuge (dobe prevar in brezbožnosti) za odrešenje sveta. Tara je tako kot Kuan Yin Boodhisattva Usmiljenja.

Je izraz Božanske matere, Kozmičnega Principa Matere. Je materina svetloba v nas, v belem ognjenem jedru naših čaker: je kundalini energija.

Je bela svetloba v središču vsakega Žarka.

Društvo Bela Tara temelji na obujanju božanske ženskosti – božanske bojevnice v nas. Občuduje in hvaležna je, da se je rodila kot ženska. To dojema kot dar, ki ga spoštuje.
Bela Tara si TI, sem JAZ, je ONA, smo ME – varuhinje Zemlje, varuhinje naših otok, potomcev, Neba in Zemlje, varuhinje vseh zemeljskih kraljestev, kraljestev voda, gozdov, travnikov, zraka…..hodimo po Zemlji z božansko ženskostjo. Vdihnimo luč duha.

Vrnimo si kraljestvo zemeljske ljubezni in topline, da ponovno obudimo mati Zemljo v nas in v osrčuju samega planeta. Z nežnostjo, čuječnostjo in čutečnostjo se prebujamo kot speče vulkanke-Božanske bojevnice tega časa. Duh matere zemlje je vedno z nami. V tistem hipu med dvema vdihoma lahko globoko začutimo božanskost in se znova povežemo druga z drugo in čarobnim svetom, ki nas obdaja. Vse se začne z vdihom, ženska modrost je v vsaki izmed nas, uteleša vsakič z malo drugačno lepoto. Prva stvar, ki smo jo naredili po utelešenju, je bila, da smo vdihnili življenje. Razsvetljenje je tisti kraj, tista vrzel med vdihom in izdihom, ki se je tako globoko, nevede zavemo. Bivajmo tam, kjer ni kaj početi. Sprostimo se v tej zavesti, kajti v tem stanju vstopamo v sfero same sebe. Modrost lahko črpamo tudi iz knjig, toda ta notranja tišina nam ponuja dostop do globoke notranje modrosti. Ko se osredotočamo same nase, pride na plan naša notranja moč – velika modrost, ki jo nosimo v sebi, in zavest o tem, kakšen je naš prispevek k temu človeštvu.

Da lahko stopamo v našo resnico, našo moč, našo sveto Šakti, po besedah njene svetosti Sai Mae, moramo biti v energiji ljubezni.”Poznamo ljubezen in strah, samo ti dve energiji nas napajata,” razlaga. “Če živimo v strahu, energije krčimo. Ljubezen pa je energija svobode”.

Prvi korak na poti k ozdravitvi sveta je ozdravitev same sebe! Prizadevati si moramo za lastni neprecenljivi dušni mir, preden lahko vzpostavimo mir na Zemlji. Odkriti in raziskati moramo nerešene spore v sebi, sicer ne bomo mogle prepoznati škode, ki jo nezavedno  povzročamo svetu in ne bomo imele dostopa do svoje notranje modrosti.

Ceniti svet, pomeni ceniti sebe, tega se moramo naučiti predvsem ženske! Pravijo, da sinapse in celice v človeškem telesu ponazarjajo število nebesnih teles v vesolju. Zato je za svetovni mir tako pomembno da smo uravnovešeni. “Tako zgoraj, tako spodaj, ” je metafizično reklo.

Ženske moramo začeti uporabljati sveto znanje, ki že obstaja na planetu!


BOŽANSKE BOJEVNICA ima načrte za prihodnost, a ne čaka na jutri, na dan, ko bo izgubila težo, ko bo spoznala popolnega moškega, ampak živi danes. Živeti v sedanjosti je zanjo najbolj pomembno.
Diha v ritmu matere Zemlje, je Božanska bojevnica svojega življenja, podpira mati Zemljo, ji daruje sebe, jo časti v globoki hvaležnosti in brezmejnem sočutju.
Bela Tara z božansko strastjo prežeta, je boginja osvobajanja in očiščenja.

 

Nagovarja nas, naj opustimo vse, kar nas zastruplja – vse, kar bremeni naše misli in telo. Začnimo pot k odvajanju od nezdravih navad, ter k opuščanju miselnih vzorcev, ki niso zares naši in s katerimi se ne strinjamo. Sami bomo začutili, kaj je najboljše za nas.

Zadnjih nekaj 1000 let pa žensko energijo spodkopavamo, kar je velika tragedija za človeštvo, menijo tudi babice iz vseh štirih strani neba. Odrezani smo od ženske modrosti, ki bi nam odprla vrata do ženske energije v vseh oblikah,zdravilke našega planeta.Ženske oblast nad svojimi telesi prepuščamo tehnologiji. Pozabili smo na starodavno pojmovanje telesa kot svetišča. Bistveno sporočilo se k sreči še ni izgubili – da nam Stvarnik pošilja življenje na svt skozi ženske. Niti malo ne smemo okrevati ali podvomiti vase. Ob vsakem koraku se moramo podpirati in spodbujati med seboj, da ne bo prepozno za naše otroke in za naslednjih 7 rodov.

Tudi babice pravijo, da smo ženske močne že po naravi, ker imamo tako zunanjo kot notranjo moč. Uspe nam vse česar se srčno lotimo, zato ne smemo obupati. Posvetiti se moramo meditaciji in sočutnemu, radostnemu srcu v nas.

 

 

DRAGA NEŽNA, SOČUTNA IN RADOSTNA BOŽANSKA BOJEVNICA, PRIDRUŽI SE NAM, DA DVIGNEMO ZAVEST MATERI ZEMLJI IN ZAŽIVIMO V RAJU TUKAJ IN ZDAJ. RAJ JE V NAŠIH SRCIH, ODPRIMO GA…….PONOVNO IN ZA VEDNO….

                                          (Hodi, kot da bi s stopali ljubila Zemljo.)

Združujemo izkušnje, si pomagamo, se bodrimo, pojemo mantre in dvigujemo zavest vsak ponedeljek zvečer po Qigong vadbi.

 

Pridi in zapoj z nami Božansko pesem svodobe!

  NAMASTE

Preleti Angelov skozi atmosfero Zemlje v letu 2018

~ Izliv Mogočne Mojstrske Moči Svetega Ognja Angelov ~

12. junij  *  12. august  *  12. oktober  *  12. december

Nadangel Mihael  (Radiant Rose Academy, december 2017)

»Zdaj vam bom razodel veliko Skrivnost vseh Angelov – njihovo Mogočno Mojstrsko Moč, ki jo sproščajo. Angeli so stoletja gradili in shranjevali Sveti Ogenj, ki ga usmerjajo.

Angeli, ki so dejavni pod vodstvom Mogočnega Metatrona in drugih Nadangelov, so ustvarjeni v Velikem Središčnem Soncu. Ti Angeli so Varuhi Mojstrske Moči Svetega Ognja.

Potrebno je, da ste zavestni Dejavnosti Angelov. Kmalu bote potrebovali več sodelovanja z njimi. Spoznajte, da največjo Moč v Univerzumu upravljajo Angelske Legije.

Že od nekdaj je namenjeno, da so vam Angeli v pomoč. Vnebovzeti Mojstri ne morejo opravljati svojega dela brez svojih Legij Angelov, ki gredo vedno naprej in pripravijo vse za prihod in dejavnosti Mojstrov.

Angeli so Varuhi Mojstrske Moči Svetega Ognja. A to Moč vedno usmerjajo pod vodstvom nekega Vnebovzetega ali Kozmičnega Mojstra ali Nadangela.

~

V letu 2018 bodo Angeli večkrat preleteli celotno atmosfero Zemlje in sicer:

12.junija, 12. avgusta, 12. oktobra in 12. decembra.

V vsakem od teh preletov bodo potovali sinhrono z vrtenjem Zemlje. Pri tem bodo kot Svetlobni asteroidi sprostili v nižjo atmosfero nadvse silovito Mojstrsko Moč Svetega Ognja, ki so jo zbrali v premično Sončno Prisotnost. 

Torej, iz te Sončne Prisotnosti bodo ob vsakem preletu izlivali mogočne Valove Svetega Ognja. To Mojstrsko Moč bodo dobesedno izlili (prenesli) v vašo zavest in vam pomagali, da jo nežno utelesite oz. integrirate v svoja telesa.

~

Na omenjene datume bodite pripravljeni za sprejem tega.

Vaš Angel Varuh in Sveti Kristusov Jaz vam bosta pomagala pri tem.

Angeli bodo preleteli skozi vašo atmosfero v vsakem časovnem pasu ob isti uri in sicer ob 22 minut do polnoči. 

Ob tej uri se bo začel njihov prelet.

Zato bodite na vse omenjene datume zagotovo takrat že v postelj. Tudi če greste zgodaj spat (in zaspite), pred tem izgovorite molitev:

~

Moj Ljubljeni Sveti Kristusov Jaz

in moj ljubljeni Angel Varuh!

Ko ležem, naj se povsem umirim,

 osredotočim na svoj Višji Jaz

in vstopim v svoje Svetlobno Telo

ter sem pripravljen za sprejem

Mogočne Mojstrske Moči Svetega Ognja,

ki bo to noč sproščen v atmosfero.

~

In pomagajta mi,

da Sveti Ogenj,

ki ga bodo Angeli izlivali iz svoje Sončne Prisotnosti,

 utelesim v svoje bitje.

~

Vabim in pozdravljam vso

Mojstrsko Moč Svetega Ognja Angelov,

 ki sem jo zdaj sposoben sprejeti.

~

Ta Sveti Ogenj Angelov vam je ponujen, da se v vas in okoli vas zgradi shramba Moči, ki jo potrebujete in jo boste potrebovali v času velikih sprememb na Zemlji, na kateri se zdaj pripravlja vzpostavitev 7. Zlate Dobe.

~         ~         ~         ~         ~         ~         ~

Čas je, da začnete ponoči (ko vaše telo spi) redno vstopati v svoje Svetlobno Telo in da potujete v Svetlobna Območja Vnebovzetih Mojstrov in Angelov.

Navadite se, da zvečer preden zaspite, izgovorite molitev za ta namen:

~

Moj Ljubljeni Sveti Kristusov Jaz

in moj ljubljeni Angel Varuh!

Ko ležem, naj se povsem umirim,

 osredotočim na svoj Višji Jaz

in vstopim v svoje Svetlobno Telo

ter sem pripravljen, da odpotujem

v Območja Luči Vnebovzetih Mojstrov in Angelov!

(da odpotujem npr. na Venero …)

~

Vabim in pozdravljam vso

Mojstrsko Moč Svetega Ognja Angelov,

 ki sem jo zdaj sposoben sprejeti.

~

Zahvaljujem se za to.

In pošiljam Ljubezen in Blagoslove Angelom.

HVALA ANGELOM, KER JIH IMAMO.

NAMASTE

 

Bela Tara

Tibetanski budisti imajo kar 21 tar. Najbolj znani sta bela in zelena. Tara je v tibetanščini Dolma Karpo ali Bela Tara.

Mantra Bele Tare je daljša kot mantra Zelene Tare.

 

Bela Tara je boginja dolgoživosti!

Tibetanci molijo za k Beli Tari, zlasti za zdravje, zdravljenje in dolgoživost. Daje zdravljenje do našim globokim notranjim ranam, ne glede na to, ali so naša telesa ali naš um poškodovana na kakršnikoli način.

Iniciacija ali posvetitev Bele Tare za dolgo življenjsko (Dolkar Tsewang) je zelo priljubljena med Tibetanci. Na pobudo Bele Tare za dolgoživost je leta 2011, Tritul Jampa Kalden Rinpoče v ameriški hiši Tibet House predstavila njen namen.

Prednosti in razlogi za iniciacijo Bele Tare;

V življenju imate morda ovire (bolezen, nesreče, nezadovoljstvo, izčrpanost, itd.) ki bi lahko povzročile krajšanje vašega življenja. Če so ovire posledica vaše kljub temu dobre karme in rezultat vaših dobrih zaslug, bi bilo priporočljivo udejanjati načine za zbiranje zaslug; kot so dolge življenjske iniciacije, petje manter za dolgoživost in podaljševanja življenja v vaših naslednjih reinkarnacijah, tako, da tudi pripomorete k pomoči-pomoči potrebnim tako ljudem kot živalim, skrb za bolne ljudi, hrano, oblačila in zavetje za revne, širjenje višjih znanj in ozaveščanje ljudi o lepoti življenja.

Bela Tara je izredno močna. Tara je zelo blizu čutečim bitjem, kot je mati njenim otrokom. Zelo hitro izpolni svoje želje in nam podeliti srečo in dolgo življenje, ter nam pomagati razviti modrost. S tem, ko prakticirate meditacijo ali vizualizacijo in krepite vero k Beli Tari, imate moč odstraniti ovire v svojem življenju in ga podaljšujete, torej krepite svojo Darmo – življenjsko poslanstvo.

Tara je tesno povezana s Chenrezigom (Avalokitesvara), Bodhisattvaom sočutja. Ena zgodba o njenem izvoru pravi, da se je rodila iz Chenrezigovih sočutnih solz. Ljudje prav tako mislijo o njej kot ženski manifestaciji Chenreziga.

Čeprav imajo vse manifestacije Tare značilnost sočutja, je Bela Tara najbolj od vseh povezana z bistveno sočutno naravo.

Njeno čisto sočutje za naše trpljenje, ki naj bi bilo večje kot materina ljubezen do njenega otroka, je simboliziralo podobo Bele Tare z njeno belo barvo. Njena belina označuje tudi “nediferencirano resnico Dharme”.

 

V primerjavi z Zeleno Taro, ki je prikazana s tremi nogami na tleh, pripravljena na samo obrambo, Bela Tara sedi v bolj meditativnem diamantnem lotusu, z obema nogama zloženima pod njo, stopala pa obrnjena proti nebu.

Bela Tara ima 7 oči – z očesom na čelu, in enim na vsaki roki in nogi – simbolizira svojo sočutno budnost, da vidi vse trpljenje sveta. Nosi bela oblačila in okraske kot Boddhisattva, njeni lase pa so bogati in valoviti. Njena leva roka je v zaščitni mudri in njena desna pa v dobrodelni mudri. V svoji levi roki drži cvetlico Utpala – lotus s tremi cvetovi. En cvet predstavlja seme, drugi je pripravljen za cvetenje, tretji pa je v polnem razcvetu. Ti predstavljajo Budove preteklosti, prihodnosti in sedanjosti.

Tretje oko simbolizira predznanje, oči na dlaneh in stopalih simbolizirajo občutljivost.

Obstajajo različni načini molitve za Belo Taro.

Mantra Bele Tare

 

Najprej si oglejmo mantro, nato pa pogovorimo o tem, kako jo lahko uporabimo.

 

Mantra Bele Tare ima številne različice, vendar je v svoji sanskrtski običajni obliki takšna:

 

OM TARE TUTTARE TURE MAMA AYUH PUNIJA JNANA PUSTIME KURU SVAHA.

 

Tibetanski način izgovorjave mantre je takole:

 

OM TARE TUTTARE TURE MAMA AJUR PUNE GYANA PUNTIN KURU SOHA

 

 

Kaj pomeni Mantra in kako jo uporabiti?

 

Bela Tara mantra se začne na enak način kot osnovna mantra Zelene Tare z OM TARE TUTTARE TURE. (Brez SOHA na koncu), pomen=osvobajam se trpljenja, bolezni in iluzij in vseh vzrokov karme-samsare za dosego vnebovzetja, razsvetljenja.

 

V različici mantre Bele Tare dodamo MAMA AYUR PUNE GYANA PUNTIN KURU SOHA.

 

To je v bistvu močna zahteva (ali zapoved) za povečanje dolgoživosti, dobre zaluge in modrosti, kjer se AYUR, PUNE in GYANA nanašajo na življenje, zasluge in modrost. Mantra Bele Tare in njen znak, pomeni, da “Mama __X__ puṣṭiṃ kuru pomeni nekaj podobnega” kot povečaj to nekaj.

POMEN:

 

mama = moje, pomeni, da bi želel povečati nekatere lastnosti, dolgo življenje

ayur = dolgo življenje

punya = vrednota, ki prihaja iz etičnosti bivanja [tibetanski pomen: polne] good karma

jnana = modrost [tibetanski: gyana]

pushtim = povečati [tibetanski: puntin]

kuru = to storite! to storite zdaj!

svaha = naj bo blagoslovljeno od zgoraj[tibetanski: soha]

kurje = vizualiziram dolgo življenje z belo svetlobo, ki se razprši

 

 

Mantra je prilagodljiva, tako da če jo želite posvetiti nečemu drugemu jo lahko nadomestite z besedami tistega, ki ga želite posvetiti, in če želite moliti za dolgo življenje vašega duhovnega učitelja, lahko nadomestite besedo MAMA (ki se nanaša za mene ali za mojega) za ime vašega vodnika, boginje, mojstra.

 

Tako lahko na primer molimo za dolgo življenje njegove svetosti Dalaj Lame tako:

OM TARE TUTTARE TURE TENZIN GYATSO AJUR PUNE GYANA PUNTIN KURU SOHA.

Navodilo, vizualizacija, občutki pred mantro:

Ko poješ mantro Bele Tare za dolgoživost začuti kako čistiš nepopolno karmo in kreiraš dobro. Tvoja vzdržna karma (sedanja) postaja močnejša (notranji qi, prana ali življenjska energija), ter tvoja zavest postaja srečnejša, s tem dosegaš dolgoživost.

Ko mantraš si predstavljaj, da bela zaščitna svetloba dolgoživosti in dobrega zdravja iz svojega srca zaobjema vse tvoje bitje, telo znotraj in odzunaj + čisto zavest ( 6 zavesti=zavest oči, nosa, ušes,jezika), tako občuti močno to belo nežno svetlobo. Začutiš mir in debel ovoj bele svetlobe okrog sebe. Če imate bolezni, zadržke, dvome, strahove, skrbi presvetlite vso sivino z belo svetlobo v sebi in si predstavljajte in čutite, da ste dosegli popolno očiščenje na vseh nivojih bivanja.

Rumena svetloba prihaja iz tvojega srca, kjer je Tarin simbol in zaobjema belo svetlobo, ki je že okrog tebe (kot šotor nad šotorjem)in vam prinaša dolgoživost in obilje. Ti dve svetlobi (bela in rumena) sta zelo čvrsti, močni in neprebojni in nič ne more vstopiti znotraj vas. Naslednja vas zaobjema rdeča svetloba, ki vam daje moč in naslednja je modra-zaščitna, zdravilna. Okrog modre iz srca zaobjema zelena, ki vam daje zagon za življenje. To so barve Siddhi-ja. Nad temi barvami se okrog ovije vijolična zaščitna, barva lotosovih latic in šele zdaj začnite z mantro.

Namaste