Morda smo že naveličani posušati, ko govorijo, KAKO ŽIVETI; DA BOŠ MIRNO ŽIVEL, PA ZDRAVO ŽIVEL, PA LEPO ŽIVEL?

A le ena pot vodi v mirno življenje…..potopiti se v globine svojega srčnega oceana! Na to pot nas popelje naša duša, ki ima strast,voljo in pravo smer.

To ni strast do nečesa zunaj od nje. Je samo zanjo. Začne se z vprašanjem “Kdo sem jaz”? Vodi jo notranji ogenj, želja duše. Globoka strast duše prižge luč.

Naloga vsakogar izmed nas  je resnično prepoznati svojo bit, se sprejemati in ljubiti v vsej svoji nepopolnosti, najti božansko srce popolnosti v sebi, pa četudi imamo o sebi najslabše mnenje. Ko iz sebe izbrskamo vsa popačena menja o sebi, jih ozavestimo, se pogledamo v ogledalo, in rečemo:”Hej, kakšna lepa stvaritev sem”, brez, da nam um od zadaj veleva, da je to laž; to ni laž! Pred Stvarnikom smo vsi  čista ljubezen, lepa in enkratna. Ko pričnemo verjeti, da smo božanska bitja čiste zavesti, se začnejo dogajati čudeži. Spreminjati začnemo svojo in kolektivno zavest.


Nekaj težkih bremen prinesemo s seboj na svet, nekaj nam jih naložijo drugi, nekaj življenje, večino bremen si naložimo, kar sami. Vsa bremena so  sestavljena iz teških gmot zgoščene energije, ki nas vlečejo k tlom, hromijo naša čustva in blokirajo našo energijsko pretočnost – ko pogledamo v svoje ogledalo vidimo vseprej, kot nekaj lepega.

Živimo v času, ko nam je dana možnost preko različnih metod priti do svojega bistva.

Recept zahteva pozornost: najprej prepoznati čustvo, morda odnos, ki zastruplja naše mentalno, čustveno in duhovno telo, ga ozavestiti, sprejeti in se od njega z vso vmeno posloviti. Včasih je to zelo težko, a če nas vodi ljubezen do sebe, to ne bo pretežka bariera.

“Izjoči, iztuli, prečisti, umij svoje srce v svojih solzah in resnično pusti bolečini naj odide; ne vračaj se nazaj na staro pot – odreži jo s svetlobnimi škarjami svojega srca”. Naj ne ostane niti usedlina tega. Še več, vsaka še tako huda preizkušnja vodi le po poti do spoznavanja sebe, kaj moramo iz življenja izpustiti oz. se naučiti. Ključ sta zmernost in harmonija! Harmonija  je predvsem odsev svetlobe v srcu.

V svoj srčni vrt posadi le svoje božansko srce, sočutje do sebe in drugih, ter ga zalivaj z harmonijo narave!Zdravilni Qigong je ena od poti s katero dosežem tudi jaz globljo zavedanje svoje božanskosti, predvsem hvaležnosti do vsega stvarstva, uglajeni in mehki gibi me pripeljejo v svet harmonije.  S časom se prebudi uglajenost in harmonija  na vseh razsežnostih. Le začeti in vztrajati je potrebno!


Nekaj kratkih smernic, kje začeti:

Najprej se pogovorimo z mentalnim – svojim miselnim procesom, ki drvi kot avtomobil po avtocesti. Umirite um- misli, skozi močno zavedanje, da vam ni potrebno nenehno premlevati ene in iste stvari. Skozi dihanje (4-vdih; 5-zadrži dih; 6-dolg izdih) začnite umirjati možanske frekvence. Samo jaz sem, jaz in moj dih tukaj in zdaj. S tem dosežemo prisotost v tem trenutku.

Čustveno telo – kako zaznavamo svoje čustvene reakcije, kaj čutimo ali kako se počutimo ob neki osebi, dogodku,itd.? Če nam ni prijetno, se takoj umaknimo od te osebe ali kraja ali dogodka. Zaupajmo svojim občutkom, svojemu srcu. To nikoli ne laže. Srce nas nikoli ne bo poskušalo pretentati, le um ves čas naklepa, kako bi prisluhnili le njemu.

Duhovno telo – to smo mi, mi smo zavest, sklop čudovite božanske energije, v našem srcu gori majhna svetlobna lučka, ki z vplivom okolja, družbe in prevzetih vzorcev s časom ugaša, morda le še tli. Zato ne najdemo pravi stik s seboj.  Poglobljena, tiha meditacija, meditacija v osami le za 10 minut na dan spodbudi, da majhen plamen ponovno zagori v našem srcu.  Ne rabimo biti Buda ali veliki Mojster. Sposobnost božanskega zavedanja z globoko hvaležnostjo do vsega stvarstva nosi vsak v sebi.

Človek je tisti, ki ohranja luč na Zemlji, upanje sveta, magnetno energetsko polje Ljubezni, ki mene in druga Bitja luči privlačiv atmosfero Zemlje, da damo našo Zavest, ki jo širimo k drugim na Zemlji. Mi smo srce mogočnega izražanja, ki se ga človeški um ne more v celoti zavedati. Ohranjati in oblikovati moramo ritem tega srca, skozi katerega lahko veliki Mojstri luči, Stvarnik-Vesolje-Bog izlivajo svojo negovalno energijo, dejanska navodila v besedah in to, kar izpolni Božji načrt v tem fizičnemin astralnem svetu.

Le bodimo prisotni v sebi, v svojem dihu in v vsakem trenutku sedanjosti. To je pot svetlobe! Služite le svetlobi in ljubezni, le tako se duše ljudi nahranijo in prebudijo. Sijmo svetlobo za prebuditev in osvoboditev planeta.

SIJMO SVETLOBO, da se za vekomaj prenehajo bolečine, propadanje, bolezni in sence, ki hočejo zadušiti duhovno naravo vsega človeštva!!!

Namaste