Dobro počutje v obilju poletja

Legendarni Rumeni cesar, ki velja za utemeljitelja tradicionalne kitajske medicine, je o sezoni poletja v svojem starodavnem besedilu v interni medicini zapisal:

«V treh mesecih poletja je obilo sonca in dežja. Nebeška energija se spušča in zemeljska energija dviguje. Ko se ti dve energiji združita je vzpostavljen odnos med nebom in zemljo, ki se kot rezultat reflektira v dozorenosti rastlin, medtem ko živali, cvetje in sadje prikažejo svoje obilje.« Dodal je tudi:«Lahko se prepustimo spancu nekoliko kasneje v tem letnem času, a še vedno vstajamo zgodaj. Vzdržati se moramo jeze in ves čas ostati telesno aktivni, da bi preprečili pore pri zapiranju in stagniranje Qija. S spolnimi odnosi se ne sme pretiravati, čeprav si lahko privoščimo več kot v drugih letnih časih. Za čustveni svet je pomembno, da smo srečni in lahkotni ter se ne držimo zamer, saj le tako lahko energija prosto teče.«

Besede so bile zapisane pred štiri tisoč leti, a še vedno ostajajo aktualne, polne modrosti in so predstavljene na preprosti način.

ELEMENT OGENJ OSVETLJUJE NAŠE NOTRANJE BITJE.